13:00

Veberöds AIF

Referat: AIF Barrikaden - Veberöds AIF

Startelvan: Martin P - Fredrik G, Henrik H, Albin, Oscar - Johan E, Oliver, Michel Bajnocy (ny), Stefan D - Daniel P, Erik S

Avbytare: Patrik L som kom in efter 28 min som mittback och i 2:a halvlek gick upp på mittfältet och Carlos Cea (ny) och Daniel Sosa som båda kom in efter 33 min som innermittfältare (om än i lite olika positioner) och spelade där resten av matchen.

Vi bytte runt en del och ändrade från 4-4-2 till 4-2-3-1 i 2:a halvlek. Redogör inte för alla byten här men konstateras kan bl.a. att såväl Erik som Daniel P som båda började som anfallare slutade som mittbackar. Oscars inhopp som ensam anfallare berodde väl uteslutande på att samme Oscar ansvarade för coachningen av laget!!! Hade han lärt sig att falla när han togs hårt av målvakten hade han dock kunnat ge oss en straff men denna detalj hade han inte tränat in.

Vi hamnade i underläge redan efter 5 min och de ökade på till 2-0 i 19:e och 3-0 i 41:a min innan halvtidsvilan. Vi hade i 1:a halvlek väldigt svårt att komma till några målchanser medan de hade en hel del sådana även utöver målen. Spelmässigt var vi också underlägsna om än inte lika mycket som chansmässigt.

I 2:a halvlek såg det betydligt bättre ut än i 1:a och fr.a. mot slutet vaskade vi fram 2-3
riktigt bra målchanser. I den här halvleken höll vi så gott som jämna steg spelmässigt men de var överlag betydligt vassare än vi när de anföll och hade ett flertal mycket heta chanser utöver målen. De löpte mycket och snabbt och vi hade lite svårt att hänga med i svängarna.

Vårt reduceringsmål kom redan efter 4 min av 2:a halvlek. Sosa spelade fram Johan E
som tillsammans med ytterligare 2 helt fria Barrikadenspelare stormade fram mot deras
målvakt (offside?) Johan valde att avsluta själv och gjorde det förtjänstfullt. Det hopp om att komma in i matchen som då tändes släcktes emellertid snart nog. Bara 7 min senare stod det 1-5. Målskyttet avslutades sen i den 71:a min då de satte 6-1-målet.